(Verslag van Sanne)

’s Morgens vroeg op, maar daar hebben we vandaag helemaal geen moeite mee, want we gaan ein-de-lijk naar Universal Studio’s en Islands of Adventure! Al maanden hebben we voorpret gehad, de Harry Potter films keer op keer gekeken, de route uitgestippeld, de pret kan beginnen!

 

Onderweg barst nog wel een regenbuitje los maar dit mag de pret niet drukken. We huppelen over de City Walk (de boardwalk, het uitgaanscentrum van Universal, voor de park-entree) en de zon begint te schijnen. Door de arches van Universal, helemaal in kerststijl versierd, komen we het park binnen. We starten bij the Minions, een leuke 4D attractie, waar we een training krijgen in het worden van een minion.

 

Bij het winkeltje na de attractie ziet Elise een unicorn haarband die we kopen. Bij de kassa begint de ellende; hij pakt mijn pas niet (al zegt het pinapparaat ‘approved’ tegen mij, volgens de cassiere is hij toch echt afgewezen. Later thuis blijkt anders..) dus we moeten cash betalen. Veel cash hebben we niet, dus op naar een ATM. Shit, hij pakt onze passen niet. Wat nu? Weinig cash, nog niet ontbeten, lekker voorbereid weer. Bij Guest services weet Mark ons niet veel te vertellen, wel krijgen we een tegoedbon voor 2 maaltijden en 2 snacks per persoon. Mét drankjes. Dat is lief! We gaan nog een winkeltje in om te kijken of Steef zijn pas het wel doet, maar helaas. De cassiere van deze winkel weet ons te vertellen dat het park geen Maestro accepteert, ING en Rabobank zijn Maestro. Pech dus. Contact met mam en René, zij willen ons geld komen brengen, maar eerst proberen we nog even een ATM buiten het park, en gelukkig, die doet het!

 

Snel terug het park in, inmiddels is het half 12. Om half 9 zijn we binnen gekomen, dus het heeft ons best wat tijd gekost. We eten een foot-long corndog met een cola zero, en Elise een Cherry slushpuppy, en daarna haasten we ons naar Diagon Alley. Net als vorig jaar kreeg Steef kippenvel bij binnenkomst. We lopen even rond, het is beredruk, maar zó mooi! Als eerst gaan we naar Gringotts, de bank, waar we gebruik maken van onze express passes (voorrangskaarten, waar je even in moet investeren, maar op een drukke dag als vandaag geen overbodige luxe) en binnen 15 minuten zitten we in de attractie. Een 4D achtbaan. ZO gaaf! Voldemort en andere enge wezens vallen ons aan, maar gelukkig zijn daar Harry en zijn vrienden om ons te redden! Na Gringotts gaan we naar een winkel met toverstaffen. Elise zoekt haar eerste toverstaf uit, dezelfde als die van Hermelien! Steef en ik vinden Elise ook wel een type Hermelien. In een kledingwinkel steken we haar dan ook helemaal in Hermelien-stijl (met de kleding van Griffoendor!) maar de prijzen doen ons besluiten deze snel weer terug te hangen.

 

We lopen nog even een ander deel van Universal in, waar Sanne op de foto gaat met Vin Diesel, waar we een echte illegale car-race bijwonen, en dan nemen we gauw de Hogwarts Express naar Hogsmeade. We lopen Hogwarts in, om ‘Harry Potter and the Forbidden Journey’ te proberen. Deze attractie hebben we vorige keer overgeslagen in verband met de lange wachttijden, maar met de express pass zijn we binnen 10 minuten aan de beurt. Een mega gave attractie, ook een 4D achtbaan, met spinnen en andere enge beesten. Elise vermaakt zich prima!

 

We hebben honger dus lopen naar the Tree Broomsticks, een restaurant in Harry Potter stijl. Hier kun je geen hamburgers en cola kopen, maar Butterbeer, Beef Pasties en andere traditionele gerechten. Met onze tegoedbon hebben we hier dan ook heerlijk, gratis, gegeten. We hebben voor het eerst hot Butterbeer gedronken, fantastisch lekker! Smaakt een beetje naar witte chocolademelk met een tintje butterscotch, maar dan veel frisser!

 

Na het eten gaan we richting Jurassic Park. Er vallen wat druppels uit de wolken dus we kopen regenponcho’s, maar de regen trekt weer weg. In de Jurassic Park attractie, een bootje, barst het toch helemaal los! Snel hebben we Elises poncho in de attractie over haar heen gegooid, maar eigenlijk had dat weinig zin, we waren binnen enkele seconden doorweekt. Alsof het nog niet nat genoeg was kregen we aan het eind van de attractie een golf water over ons heen. We dropen!

 

En hoe mooi het park ook is, daarna voelt het toch een beetje anders aan. Gelukkig liep het al tegen het eind van de dag, dus na even rondlopen, wat winkeltjes, de Skull Island attractie (King Kong) en even wat drinken besluiten we terug naar Hogsmeade te gaan en te wachten op de vuurwerkshow. Deze is werkelijk fantastisch! Met muziek uit de Harry Potter films worden er beelden op het Hogwarts kasteel geprojecteerd, met als einde twee keer een flinke vuurwerkshow. We vinden het wel genoeg zo.

 

We appen met mam en zij vertrekken van huis af om ons op te halen, dus wij eten nog snel een gratis corndog, gaan nog even wat shoppen en lopen dan naar de Pick up place waar we voldaan en met veel mooie nieuwe herinneringen het terrein van Universal verlaten.

 

En Angeline en Rene? Die hebben de kerstboodschappen in huis gehaald bij de Walmart en de rest van de dag lekker rondom de pool gehangen tot het tijd was om de kids op te halen. Daarna nog even napraten over deze dag maar al gauw vielen de oogjes bij iedereen toe...tijd om naar bed te gaan! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.