Vroeg uit de veren want vandaag staat het Wild Florida Airboats & Gatorpark op het programma. We vertrekken tegen 07.30 uur richting Kenansville waar we ruim op tijd arriveren. Allereerst de airboattocht. Na het inchecken mogen we plaatsnemen in de airboat, bestuurd door Dennis, een gezellige Amerikaan die geweldige verhalen weet te vertellen over het swamp-life en zijn bewoners. Plus nog een aantal sterke verhalen over bizarre ongelukjes met alligators, slangen en aanverwante beesten. 
We scheuren over cm's diep water (inclusief gehoorbeschermers, want wat een lawaai kan zo'n propeller maken) en genieten! Wat een heerlijk begin van de ochtend. De zon komt net door en dat is gunstig voor het wild-life. Waar je ook kijkt zie je vogels, vogels en nog eens vogels. Reigers in allerlei soorten en vormen, gieren, ibissen, aningha's, sandhill cranes, witte, rode, bruine, zwarte vogels en als kers op de taart: twee bald eagles. Wat een machtige beesten.

Ook nog wat koeien onderweg en ja hoor....de eerste alligators hebben al een zonnig plekje opgezocht om zich te warmen in de zon.

De drie kwartier zijn dan ook zo voorbij maar wat is het de moeite waard, zo'n airbottocht. Een aanrader mocht je eens in Florida komen!


Na deze tocht even langs de souvenirshop en ook hier blijft weer wat aan onze vingertjes plakken. Daarna het Gatorpark in. Een kleine dierentuin met een beperkt 'assortiment' maar juist door die overzichtelijkheid een enorm leuk park! 
Allereerst de alligators: in alle soorten en maten aanwezig. Diverse shows laten alligators nog wat kunstjes zien en Elise mag een klein alligatortje vasthouden (en natuurlijk hoort daar een foto tegen betaling bij). Ze vindt het geweldig!

De vogelkooi is ook favoriet. Je kunt kleine stokjes kopen met vogelzaad erop en in de kooi vliegen de papegaaitjes en parkietjes dan ook graag op je hand, arm of hoofd. Zo leuk! 

En dan: Kramer...de pratende kaketoe. Wat een leuk beest is dat toch! Hij vermaakt iedereen met zijn praatjes, zijn dansjes en zijn gelach. 

Verder zien we o.a. nog slangen, geitjes, luiaarden, papegaaien, aapjes, schildpadden, pauwen, eekhoorntjes, vosjes en poema's. 

Wat een leuk park! Daar zijn we het allemaal over eens.

Op de terugweg pakken we nog even de Publix mee, er moet weer vers brood komen en nog wat aanvullingen. De middag wordt traditiegetrouw weer buiten bij het zwembad doorgebracht en Elise vermaakt zich weer opperbest in het zwembad.


Tegen 5 uur vertrekken de mannen naar Orlando voor een ijshockeywedstrijd van de Orlando Polar bears.
De dames trekken het huis weer enigszins recht, draaien een wasje tussendoor, maken mac and cheese (zoals beloofd aan Elise), spelen een potje skip-boo en doen verder waar ze goed in zijn: lekker niksen! 

 

Daarna vroeg het bed in: morgen gaat om 05.30 uur de wekker! We gaan met de boot het water op! 

 

En de mannen? Die hebben een geweldige avond gehad! Een stadion dat voor 90 procent gevuld was, het volkslied, de wedstrijd, de relletjes op het ijs, het publiek, de algehele sfeer...ze vonden het helemaal geslaagd! En de Polar Bears hebben nog met 4-0 gewonnen ook! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Cindy
4 jaar geleden

Wild Florida is erg leuk! Heb daar ook zo genoten, ik dacht in 2018. Even laatste paar dagen bijgelezen, wat zijn jullie lekker aan het genieten. Het zit er alweer bijna op, geniet er nog even van!

Maak jouw eigen website met JouwWeb