Het is bijna zover....

Gepubliceerd op 23 november 2019 om 03:09

Het is bijna zover...over 4 weken vertrekken we (Rene, Angeline, Sanne, Elise en Steef) voor 11 dagen naar Florida.

KERSTMIS IN FLORIDA!

Vertrek is op vrijdag 20 december en we keren op maandag 30 december 2019 weer terug in Nederland.

 

Aan deze korte vakantie is een hoop voorbereiding vooraf gegaan. In januari 2019 zijn de vliegtickets als eerste geboekt (de tijd om deze tickets het goedkoopst aan te schaffen) waarna het huis en de auto vastgelegd konden worden. 

 

En...we hebben al een heus programma:

 

Vrijdag 20 december

Vliegreis Amsterdam - Frankfurt - Orlando
We hopen zo tegen 17.30 uur (Amerikaanse tijd) op Orlando te landen waarna we de auto kunnen ophalen en dan via de Publix, voor de eerste boodschappen, gauw naar onze prachtige villa in Davenport te rijden.
Koffers uitpakken, een drankje/hapje, even bijkomen en dan snel het bed in (dan zijn we al zo'n 22/23 uur wakker......)

 

Zaterdag 21 december

Waarschijnlijk vroeg wakker (iets met een biologisch klokje) dus lekker bijkomen aan de rand van het (verwarmde) zwembad met een kop koffie en wat te eten. We verwachten een enorme kerstdrukte op de weg en in de winkels dus we vertrekken lekker vroeg naar de Walmart om kerstinkopen te gaan doen. Traditiegetrouw staat daarna de I-hop op het programma voor een uitgebreid amerikaans ontbijt. Pancakes enzo :) 
Met gevulde maagjes weer richting huis waar we een paar uurtjes hopen lekker bij te komen aan de rand van het zwembad; de kasten gevuld met allerlei lekkere typische amerikaanse producten.
Aan het eind van de middag vertrekken we naar Disney-springs en storten we ons in het kerst-gedruis. kerstversieringen bekijken, de bekende gevulde wraps eten daar, winkelen, gewoon genieten dat we weer in Florida zijn! 


Zondag 22 december
Uitgebreid ontbijten onder een (hopelijk) Floridiaans zonnetje aan de rand van het zwembad. Daarna willen we naar Lake Eola, dat prachtige meer in Orlando met zijn boerenmarkt en ongetwijfeld ook getooid in een kerstsfeertje. Daarna nog even 'een mall-etje' doen?
Eind van de middag vertrekken we richting Celebration, kerstversieringen bekijken op die typisch Amerikaanse huizen, lopen rondom het meer, gaan we eens kijken bij de schaatsbaan en het sneeuwkanon (in onze korte broeken!) en misschien maken we wel een ritje in de arreslee. 
Voor de inwendige mens zullen we hoogstwaarschijnlijk eindigen bij de Outback. Steaks! Mac 'n Cheese! 


Maandag 23 december
Vroeg opstaan. De kids gaan deze dag genieten in Universal studio's en island of adventures. De meeste tijd zal waarschijnlijk in het Harry Potter-gedeelte worden doorgebracht :) En ze sluiten de dag af bij Hogwart's Castle, compleet met lichtshow en vuurwerk. 
Rene en Angeline gaan shoppen in de Malls. Althans, proberen....het zal beslist een gekkenhuis zijn zo vlak voor kerst. 
(Mocht het nu heeeeel mooi weer zijn die dag dan zou zomaar een ritje naar Clearwater Beach op het programma komen te staan).
Daarna nog wat kerstinkopen en de rest van de dag lekker genieten van het huis en zwembad tot het tijd is om de kids weer op te halen 's avonds.


Dinsdag 24 december
Vroeg uit de veren weer. De laatste kerstinkopen halen bij de Publix en de Walmart en verder lekker rondom het zwembad hangen. Met etenstijd zullen we waarschijnlijk naar Olive garden gaan (die zijn open op kerstavond) en sluiten we onze kerstavond af bij...alweer...het zwembad.

Woensdag 25 december - Kerstmis
Cadeautjes. Bij kerst horen cadeautjes, zeker in Amerika! Daar beginnen we dus eerst mee.
Na het kerstontbijt vertrekken we naar Blue State Springs Park, manatees (zeekoeien) bekijken, wandelen, genieten van de flora en fauna van Florida.
Eenmaal weer in het huis lekker ontspannen, het kerstdiner voorbereiden (en opeten), spelletjes, zwemmen en misschien 's avonds nog een rondje lopen/rijden om de versierde huizen te bekijken.


Donderdag 26 december
Geen 2e kerstdag in Amerika. Kerst is voorbij, onze vakantie gelukkig nog niet!
We starten de auto alweer vroeg om naar het Florida Wildlife Park te gaan, voor een tocht met een airboat over de swamps en aansuitend het Gatorpark ernaast te bezoeken.
Begin van de middag zijn we dan weer thuis. Beetje hangen bij het zwembad (wat een straf....) tot het tijd is voor Rene, Sanne en Steef om naar de ijshockeywedstrijd van de Orlando Solar Bears te gaan. Elise en Angeline blijven lekker thuis bij het zwembad, er staat een mac & cheese-avond met spelletjes gepland!


Vrijdag 27 december
Rustig aan opstarten met een uitgebreid ontbijt waarna we naar Lake Apopka vertrekken. alligators en vogels kijken! Op de terugweg langs DG Dougnuts, naar verluidt de lekkerste donuts daar! 
Daarna rijden we door naar The Florida Mall, eens kijken of we nog wat dollars kwijt kunnen daar. 
De rest van de dag blijven we lekker rondom het huis zoals het er nu uit ziet. Misschien nog ergens uit eten? Kobe?

 

Zaterdag 28 december
Vroeg eruit weer. Ontbijten uit het vuistje in de auto.
We rijden naar Homosassa Springs waar we met een pontoonbootje een paar uurtjes gaan varen in een soort deltagebied, met een apeneilandje, veel flora en fauna weer, w.o. manatees en dolfijnen.
Na deze boottocht zakken we langzaam af, via Clearwater Beach, naar John's Pass, daar gaan we de sunsettour op het water maken, speuren naar dolfijnen en genieten van de zonsondergang. We sluiten af met een lekker Amerikaans diner (zal wel iets van burgers worden), lopen nog wat winkeltjes af op de houten boardwalk en rijden via de Sunshine Skyway Bridge terug naar ons huis.

Zondag 29 december
De laatste dag. Gelukkig hoeven we pas om een uur of 3/4 uit huis dus de ochtend besteden we aan koffers inpakken, nog uitgebreid eten, misschien even naar de Walmart of Publix en dan is het toch echt weer tijd om naar het vliegveld te rijden, auto in te leveren, de laatste dingetjes kopen voor in het vliegtuig en dan hopelijk een paar uur slapen....


Maandag 30 december
Iets na het middaguur landen we weer op Schiphol (via Frankfurt). 

 

Ervaring leert dat een programma flexibel is, afhankelijk van het weer, van de gemoedstoestand. Vast staat in ieder geval dat we er enorm veel zin in hebben en van plan zijn volop te gaan genieten! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Cindy
4 jaar geleden

Wat een leuke planning hebben jullie gemaakt. En idd, het weer zal eens anders zijn, of je hebt ergens anders zin in, maar een globale planning is altijd fijn om te hebben (ik bedenk me dat ik ook wel voort mag maken, heb nog 0.0 gepland... en ik ga al over bijna 10 weken haha)
Veel plezier alvast!

Angeline Kievits
4 jaar geleden

Voor jou schiet het anders ook al flink op! Komt vast wel goed met je planning...zoals altijd :)

Sonja Harrison
4 jaar geleden

Kerst in Florida is een bijzondere ervaring. Je hebt een strakke planning, maar gelukkig is er ook het voorbehoud van weer, zin hebben etc. lol. Geniet ervan!

Angeline Kievits
4 jaar geleden

Dank je wel! Dat is allerbelangrijkste: genieten! (En dat gaat verdomd makkelijk in Florida).

Ilse
4 jaar geleden

Wat heerlijk weer lekker naar Florida. Tja en dan ook nog met Kerst. Ik zou proberen om onderweg naar Lake Apopka of onderweg terug DG Dougnuts ergens in te passen. Zo heerlijk !! Geniet er lekker van en ik ja jullie proberen te volgen vanuit New York !!

Angeline
4 jaar geleden

Die naam zocht ik net! Ik had het een keer ergens gelezen op het forum en wilde dit nog opzoeken. Staat NU op ons verlanglijstje! Dank je wel.

Liselotte
4 jaar geleden

Wat hebben jullie een heerlijke vakantie, geweldig om te lezen. Alsof ik erbij ben !!

Maak jouw eigen website met JouwWeb